Zapečeni grah
Dakle grah…ukusna namirnica koju većina priprema već tradicionalno da se jede sa žlicom,iliti na čušpajz.Ja sam htjela promjene,pa sam zato počela raditi ovaj zapečeni grah…i svi su zadovoljni:)
Sastojci 2 osobe
400 g Crvenog graha iz konzerve
1 svježa crvena paprika
1 glavica luka
2-3 žlice ajvara
2-3 žlice kiselog vrhnja
Vegeta
čili u prahu
sol,papar
Priprema
1.
Na tavi popržite sitno nasjeckani luk, kad bude staklenast dodajte sitno na kockice nasjeckanu svježu papriku.Prodinstajte cca 5 min.
2.
Grah iz konzere ocijedite i isperite pod mlazom vode.Dodajte na luk i papriku, promiješajte.
3.
Odmah na grah dodajte ajvar i začine, sve pomiješajte, te pri kraju dodajte vrhnje.Promiješajte da se sastojci svi ravnomjerno sjedine, zapecite uz miješanje još cca 5 min.
Posluživanje
Uz ovako pripremljen grah najbolje pašu pečene kobasice i topli kukuruzni kruh.o svojoj želji u ovu mješavinu možete dodati i kukuruza malo,također iz konzerve.Znam da je grah kojg se namače pa kuha ukusniji,ali ja za to nemam vremena,pa pripremam ovu verziju koja je također izvrsna.
Sastojci 2 osobe
400 g Crvenog graha iz konzerve
1 svježa crvena paprika
1 glavica luka
2-3 žlice ajvara
2-3 žlice kiselog vrhnja
Vegeta
čili u prahu
sol,papar
Priprema
1.
Na tavi popržite sitno nasjeckani luk, kad bude staklenast dodajte sitno na kockice nasjeckanu svježu papriku.Prodinstajte cca 5 min.
2.
Grah iz konzere ocijedite i isperite pod mlazom vode.Dodajte na luk i papriku, promiješajte.
3.
Odmah na grah dodajte ajvar i začine, sve pomiješajte, te pri kraju dodajte vrhnje.Promiješajte da se sastojci svi ravnomjerno sjedine, zapecite uz miješanje još cca 5 min.
Posluživanje
Uz ovako pripremljen grah najbolje pašu pečene kobasice i topli kukuruzni kruh.o svojoj želji u ovu mješavinu možete dodati i kukuruza malo,također iz konzerve.Znam da je grah kojg se namače pa kuha ukusniji,ali ja za to nemam vremena,pa pripremam ovu verziju koja je također izvrsna.


Primjedbe
Objavi komentar