Torta sa kokosom i cokoladom
Biskvit:
2 jaja
200 g secera
200 ml mlijeka
100 ml ulja
200 g brasna
1 prasak za pecivo
2 zlice kakaa
Krema:
1 L mlijeka
200 g secera
7 zlica griza
200 g kokosa
Ganache:
100 g tamne cokolade
100 g mlijecne cokolade
130 ml slatkog vrhnja
Prvo pripremite kremu. Zakuhajte cca 800 ml mlijeka i secer a ostatak mlijeka pomijesajte sa grizom. Dodajte smjesu griza u vrelo mlijeko te mijesate dok smjesa ne zgusne, kojih 5 min. Maknite sa vatre i dodajte kokos. Stavite na stranu.
Pripremite kalup za tortu (23 cm) i oblozite ga masnim papirom. Zagrijt epecnicu na 175'C.
Za biskvit, izmiksati jaja sa secerom. Kada postane pjenastso, dodajte tekuce sastojke. Lagano izmjesajte te dodajte pomijesane i prosijane suhe sastojke. Istresite pola smjese u pripremljeni kalup i pecite 15 min. Izvadite i preko biskvita premazite kremu. Na kremu istresite ostatak smjese za biskvit i vratite u pecnicu jos 15-20 min. Provjerite cackalicom.
Za ganache otopite sve sastojke i ohladite na sobnoj temperaturi. Ohladjenu tortu ukrasite cokoladom i kokosom.
Uzivajte u ovoj finoj torti.
Primjedbe
Objavi komentar