ŠVARCVALD TORTA

SASTOJCI ZA ŠVARCVALD TORTU:

Za kore:

8 jaja,
2 kašike kakaoa,
5 kašika šećera,
4 kašike brašna.
Za fil:

1 l mleka,
5 kašika pudinga od vanile,
2 dl vode,
10 kašika šećera,
5 kašika gustina,
1 kg višanja,
150 g čokolade,
400 g šlaga.


ŠVARCVALD TORTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

Umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca, brašno i kakao, pa sve sjedinite.
Masu podelite na tri dela i pecite tri kore na 180 stepeni oko 20 minuta.
Stavite mleko sa šećerom da proključa.
U vodi razmutite gustin i puding i dodajte mleku kada provri.
Kuvajte krem dok se ne zgusne, ostavite da se ohladi i zatim u njega dodajte umućeni šlag.
Na koru ređajte višnje koje ste prethodno skuvali sa malo šećera i ocedili, zatim fil i tako redom.
Poslednju koru premažite sa malo krema, stavite šlag, rendanu čokoladu i višnje.




Primjedbe

Popularni postovi