CRNA TORTA

Savršeno ukusna čokoladna torta, bez brašna, na bazi jaja oraha, maslaca i naravno nekog nerafiniranog šećera.



Sastojci

9 jaja
15 dkg kvalitetne čokolade (vidi članak kako prepoznati kvalitetnu čokoladu)
15 dkg oraha
30 dkg nerafiniranog šećera
1 maslac
3 - 4 žlice kakaa
250 ml slatkog vrhnja za šlag

Priprema:

Žutanjke miksajte sa šećerom kako bi se zrna šećera što bolje otopila.

Mikserom izradite omekšani maslac.

Nježno otopite čokoladu i sameljite orahe.

Pomiješajte izrađeni maslac, žutanjke sa šećerom, rastopljenu čokoladu, kakao i mljevene orahe.

Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i nježno ga dodajte u smjesu.

Smjesu podijelite u dva jednaka dijela. Prvi dio pecite u kalupu za tortu na 200 °C 15 - 20 minuta, ovisno o pećnici.

Na sasvim ohlađeni biskvit dodati drugu polovicu smjese te stavite u hladnjak preko noći.

Izmiksajte slatko vrhnje s malo vanilin šećera i premažite tortu prije posluživanja.

Primjedbe

Popularni postovi