MAĐARICA
Sastojci
KORE:
60 dkg brašna
8 dkg masti
2 jaja
20 dkg šećera
1 prašak za pecivo
2 dl kiselog vrhnja
KREMA:
1l mlijeka
30 dkg šećera
2 žlice kakao praha
3 žlice brašna
10 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg margarina
Priprema
1.
Od navedenih sastojaka izmjesite tijesto za kore. Tijesto podijelite na 5 loptica od kojih ćete ispeči 5 kora na vanjskom dijelu velikog lima. Kore su tanke te pazite da se ne prepeku. Pečene kore stavite jednu na drugu pa krenite pripremati kremu.
2.
ČOKOLADNA KREMA:
U hladno mlijeko stavite šećer, te razmutito brašno i kakao. Skuhati na laganoj vatri kao puding. Kad bude gusto kao sos dodajte izlomljenu čokoladu i mješajte dok se ne otopi. Kremu sklonite s vatre te dodajte margarin - mješajte dok se ne otopi.
Tako vruću kremu preljevajte grabljačom po korama i tako do kraja. Također je možete umjesto glazure staviti na gornju koru, no ja stavim glazuru od čokolade.
3.
ČOKOLADNA GLAZURA:
U zdjelicu izlomite 10 dkg čokolade i dodajte 4 žlice ulja. Čokoladu otopite mješajući na laganoj vatri te nanesite na gornju koru.
Posluživanje
SAVJET:
Osobno vam preporučam da isti dan filujete kore vrućom kremom. Režite sutradan i uživajte.
KORE:
60 dkg brašna
8 dkg masti
2 jaja
20 dkg šećera
1 prašak za pecivo
2 dl kiselog vrhnja
KREMA:
1l mlijeka
30 dkg šećera
2 žlice kakao praha
3 žlice brašna
10 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg margarina
Priprema
1.
Od navedenih sastojaka izmjesite tijesto za kore. Tijesto podijelite na 5 loptica od kojih ćete ispeči 5 kora na vanjskom dijelu velikog lima. Kore su tanke te pazite da se ne prepeku. Pečene kore stavite jednu na drugu pa krenite pripremati kremu.
2.
ČOKOLADNA KREMA:
U hladno mlijeko stavite šećer, te razmutito brašno i kakao. Skuhati na laganoj vatri kao puding. Kad bude gusto kao sos dodajte izlomljenu čokoladu i mješajte dok se ne otopi. Kremu sklonite s vatre te dodajte margarin - mješajte dok se ne otopi.
Tako vruću kremu preljevajte grabljačom po korama i tako do kraja. Također je možete umjesto glazure staviti na gornju koru, no ja stavim glazuru od čokolade.
3.
ČOKOLADNA GLAZURA:
U zdjelicu izlomite 10 dkg čokolade i dodajte 4 žlice ulja. Čokoladu otopite mješajući na laganoj vatri te nanesite na gornju koru.
Posluživanje
SAVJET:
Osobno vam preporučam da isti dan filujete kore vrućom kremom. Režite sutradan i uživajte.



Primjedbe
Objavi komentar