Lazanje
Sastojci
Besamel
750 ml mlijeka
1 lovorov list
115 g maslaca
75g brasna
sol
crni papar
Bolognese umak
25 g maslaca
60 ml maslinovog ulja
1 luk
1 mrkva
1 korijen celera
1 rezanj cesnjaka
350g mljevene govedine
malo crnog vina
400g rajcice
lovorov list
majcina dusica
papar
sol
oko 100 ml mlijeka
tijesto
400g listova za lasagne
oko 120 g parmezana
maslaca
Priprema
1.
Za besamel umak…. prvo u manjoj posudi ugrijte mlijeko. U drugoj tavi rastopite maslac i dodajte mu brasno. U to ulijte mlijeko. Kuhati dok ne zakipi, oko 4 min , pa zaciniti..
ZAa bolognese u tavi zagrijte ulje i maslac, dodat luk, celer i cesnjak, dobro prokuhati pa zatim dodat govedinu i zacinite. Tad dodajte vino i poslije i mlijeko.Dodati rajcice, malo vode ako je jako gusto. Stavite to sa strane.
2.
U posudu za pecenje slazite mesni umak pa sloj tjestenine opet mesni umak pa besamel umak, dodajte gore malo sira Ponoviti ovo jos 1 x i zavrsit tjesteninom prelivenom besamel umakom i na rubove bologneze umakom, radi izgleda….
Besamel
750 ml mlijeka
1 lovorov list
115 g maslaca
75g brasna
sol
crni papar
Bolognese umak
25 g maslaca
60 ml maslinovog ulja
1 luk
1 mrkva
1 korijen celera
1 rezanj cesnjaka
350g mljevene govedine
malo crnog vina
400g rajcice
lovorov list
majcina dusica
papar
sol
oko 100 ml mlijeka
tijesto
400g listova za lasagne
oko 120 g parmezana
maslaca
Priprema
1.
Za besamel umak…. prvo u manjoj posudi ugrijte mlijeko. U drugoj tavi rastopite maslac i dodajte mu brasno. U to ulijte mlijeko. Kuhati dok ne zakipi, oko 4 min , pa zaciniti..
ZAa bolognese u tavi zagrijte ulje i maslac, dodat luk, celer i cesnjak, dobro prokuhati pa zatim dodat govedinu i zacinite. Tad dodajte vino i poslije i mlijeko.Dodati rajcice, malo vode ako je jako gusto. Stavite to sa strane.
2.
U posudu za pecenje slazite mesni umak pa sloj tjestenine opet mesni umak pa besamel umak, dodajte gore malo sira Ponoviti ovo jos 1 x i zavrsit tjesteninom prelivenom besamel umakom i na rubove bologneze umakom, radi izgleda….
Primjedbe
Objavi komentar