Kolač od ruma
Ovo je brz, super jednostavan i isto tako ukusan čokoladni desert s mirisom ruma.U kolaču nema praška za pecivo i kolač je relativno nizak. Ipak, toliko je ukusan i aromatičan da ćete ga sigurno raditi puno puta.
Sastojci
4 jaja
4 velike žlice glatkog brašna
1 žlica kakaa
4 žlice šećera
4 žlice marmelade od marelica
100 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
1 dl ruma
čokoladni preljev
100 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
Podijelite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke umutite sa šećerom i omekšanim maslacem (sobne temperature). Kada dobro umutite, dodajte brašno, kakao, marmeladu, omekšanu čokoladu. U bjelanjke dodajte na vrh noža soli i zamutite u čvrsti snijeg. Blago umiješajte snijeg od bjelanjaka u prvotnu smjesu sa žutanjcima. Izlijte u nauljen i pobrašnjen lim i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C pola sata.
Za čokoladni preljev otopite čokoladu i maslac. Prelijte preljev preko vrućeg kolača. Sve dobro ohladite i poslužite.
Količina navedena u sastojcima je za manju količinu, pa će vam treba tepsija najmanje veličine. Za veće količine kolača slobodno povećajte sve sastojke.
Sastojci
4 jaja
4 velike žlice glatkog brašna
1 žlica kakaa
4 žlice šećera
4 žlice marmelade od marelica
100 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
1 dl ruma
čokoladni preljev
100 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
Podijelite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke umutite sa šećerom i omekšanim maslacem (sobne temperature). Kada dobro umutite, dodajte brašno, kakao, marmeladu, omekšanu čokoladu. U bjelanjke dodajte na vrh noža soli i zamutite u čvrsti snijeg. Blago umiješajte snijeg od bjelanjaka u prvotnu smjesu sa žutanjcima. Izlijte u nauljen i pobrašnjen lim i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C pola sata.
Za čokoladni preljev otopite čokoladu i maslac. Prelijte preljev preko vrućeg kolača. Sve dobro ohladite i poslužite.
Količina navedena u sastojcima je za manju količinu, pa će vam treba tepsija najmanje veličine. Za veće količine kolača slobodno povećajte sve sastojke.
Primjedbe
Objavi komentar