KOLAČ BEZ BRAŠNA I SEČERA JE POSTAO SVJETSKI HIT: BAŠ, BAŠ DOBAR DESERT



Sastojci:

– 4 jaja

– 2 pomorandže

– 200 oraha ili badema ili lešnika ili kokosa

– pola kašičice sode bikarbone

Za fil:

– 100 grama crne čokolade,

– 200 ml neutralne pavlake za kuvanje.



Priprema:

Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove predhodno samljevene, te malo sode bikarbone.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku pa u nju dodati čokoladu dok se rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač. Rashladiti u frižideru i poslužiti.

Primjedbe

Popularni postovi