Kinder Pingui šnite
Dječica sigurno vole Kinder Pingui, ali da li im mi možemo priuštiti onoliko koliko bi oni željeli s obzirom na poprilično veliku cijenu istog? Uz malo kreativnosti, malo truda, savršen desert je tu! Dobro ohladiti prije posluživanja. Još jedna šolja čokoladnog mlijeka i vaše dijete će biti oduševljeno(a vjerujem i odrasli uz kaficu).
Sastojci:
- 6 jaja,
- 6 kasika secera,
- 6 kasika mliijeka,
- 6 kasika brasna,
- 6 kasika cokolade u prahu i
- jedan prasak za pecivo,
- 1dcl cokoladnog mlijeka,
- 3dcl slatkog vrhnja,
- 400gr kiselog vrhnja,
- 100gr secera u prahu,
- 2 vanil secera
- nekoliko kapi limunovog soka,
- 100gr cokolade,
- 50 gr maslaca,
- 2 kasike vode,
- 2 kasike secera u prahu,
- šlag pjena,
- drobljena cokolada,
- narandza.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati mlijeko, brašno, čokoladu u prahu i prašak za pecivo, sjediniti sve i ispeći biskvit u velikom plehu pa ga popoloviti kada se ohladi. Biskvit poprskati sa toplim cokoladnim mlijekom. Umutiti slatko vrhnje sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom, potom dodati kiselo vrhnje i sjediniti. Polovinu krema staviti preko pola biskvita. Otopiti na pari čokoladu i maslac, dodati vodu i šećer pa miješati dok se nedobije kompaktna masa, zatim tom masom preliti preko krema. Staviti u frižider oko 10 minuta, a zatim preko tog čoko preliva staviti ostatak krema pa drugu polovinu biskvita. Dekorisati šlag pjenom, drobljenom čokoladom i narandžom. Dobro ohladiti prije posluzivanja.
Sastojci:
- 6 jaja,
- 6 kasika secera,
- 6 kasika mliijeka,
- 6 kasika brasna,
- 6 kasika cokolade u prahu i
- jedan prasak za pecivo,
- 1dcl cokoladnog mlijeka,
- 3dcl slatkog vrhnja,
- 400gr kiselog vrhnja,
- 100gr secera u prahu,
- 2 vanil secera
- nekoliko kapi limunovog soka,
- 100gr cokolade,
- 50 gr maslaca,
- 2 kasike vode,
- 2 kasike secera u prahu,
- šlag pjena,
- drobljena cokolada,
- narandza.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati mlijeko, brašno, čokoladu u prahu i prašak za pecivo, sjediniti sve i ispeći biskvit u velikom plehu pa ga popoloviti kada se ohladi. Biskvit poprskati sa toplim cokoladnim mlijekom. Umutiti slatko vrhnje sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom, potom dodati kiselo vrhnje i sjediniti. Polovinu krema staviti preko pola biskvita. Otopiti na pari čokoladu i maslac, dodati vodu i šećer pa miješati dok se nedobije kompaktna masa, zatim tom masom preliti preko krema. Staviti u frižider oko 10 minuta, a zatim preko tog čoko preliva staviti ostatak krema pa drugu polovinu biskvita. Dekorisati šlag pjenom, drobljenom čokoladom i narandžom. Dobro ohladiti prije posluzivanja.
Primjedbe
Objavi komentar