Junetina s povrćem

UN dijeta (proteinski dan)


Sastojci za 1 osobu:

200 g junećeg buta u komadu
1 mrkva
1 veliki korijen peršina
1 korijen pastrnjaka
komad korijena celera
½ stručka vlasca
½ jušne žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
1 kriška kruha
sol, papar


Priprema:

Juneći but skuhati u slanoj vodi (najbolje u ekpres loncu) i zatim ga narezati na kockice.
Dobro oprati svo korjenasto povrće i od svakog korjena guljačem za krumpir oguliti 10-15 tankih trakica. Na ugrijanoj tavi ili woku lagano propržiti trakice povrća 2 minute, a pred sam kraj dodati kockice kuhane junetine, sitno sjeckani vlasac i protisnuti češnjak. Malo promiješati i maknuti s vatre.

Napomena:

Ako u vodu u kojoj se kuhala junetina dodate malo celerovog lista ili mrkvu, možete dobiti finu bistru juhu koja se preporučuje u ovoj dijeti za ručak. Celerov list daje puno snažniji miris od korijena.

Primjedbe

Popularni postovi