Jaffa kolač

Kremasti kolač sa jaffa keksom.


Sastojci:

Kora:

6 belanaca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica praaška za pecivo

Preliv:

2 dl mleka
2 kesice vanil šećera


Fil:

1 l mleka
200 gr šećera
6 žumanaca
3 kašike gustina
2 kesice pudinga od vanile
250 gr margarina
150 gr prah šećera
100 gr čokolade za kuvanje
400 gr Jaffa keksa
Dekoracija:

100 gr čokolade
80 ml slatke pavlake


Priprema:

Kora:

Belanca umutiti u čvrst sneg sa šećerom, zatim dodati brašno i prašak za pecivo pa sve sjediniti varjačom. Smesu uliti u obložen pleh i peći 20 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru ostaviti da se ohladi.

Preliv:

Mleko zagrejati sa vanil šećerom pa time preliti ohlađenu koru.


Fil:

Žumanca umutiti sa gustinom i praškom za puding, dodati malo mleka od ukupne količine i sve dobro izmešati da nema grudvica. Ostatak mleka staviti sa šećerom da provri. U provrelo dodati umućenu smesu i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi. Margarin umutiti penasto sa prah šećerom pa ga sjediniti sa ohlađenim filom. Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati na pari otopljenu čokoladu.

Filovanje:

Kora – čokoladni fil – poređati jaffa keks prethodno umočen u mleko – žuti fil.
Zagrejati slatku pavlaku, dodati joj čokoladu i meešati da se čokolada otopi pa preliti preko torte.

Primjedbe

Popularni postovi