Dukan cheese cake


Dukan cheese cake (prepravljena verzija) 

Sastojci


2 kasike zobenih mekinja
1 kasika psenicnih mekinja
4 jaja
1 kasikica tecnog zasladjivaca (ili po zelji kakvog imate)
75 ml mlijeka
1 prasak za pecivo
po zelji cimeta ili neke druge arome


ZA KREMU
300-500gr krem sira ( ja volim vise kreme pa stavim 500)
300-500gr kwarka
kesica zelatina ( mogu i listici)
po zelji zasladjivaca
po zelji arome ili sok od limuna


Priprema
1.
Mlijeko zagrijte pa u njega dodajte mekinje, i sačekajte 10-ak minuta da nabubre, a masa se malo ohladi.
2.
Dodajte zasladjivaca po zelji.
3.
Zatim dodajte i cimet i zumanjca i dobro izmjesajte.
4.
Nakon toga dodajte i prasak za pecivo.
5.
Bjelanjke posebno umutite i lagano kasikom umjesajte u smjesu.
6.
Peci 10 minuta na 250 stepeni. (Zavisi od jacine rerne. Moja nije prejaka pa pecem na 250.)
7.
KREMA:
8.
U sir dodajte zasladjivac,dobro umutite pa dodajte i kwark, i na kraju aromu po zelji.
9.
Zelatin pripremite po uputstvu sa kesice, pa i njega dodajte.
10.
Prelijte preko ohladjenog biskvita, i ostavite u frizider da se stisne.
11.
(Mozete napraviti i preljev od pola litra vode, caja po zelji(crvena boja je najljepsa), zasladjivaca i zelatina. Malo ohladjen preljev treba lagano kasikom posipati po vec stisnutoj kremi.)

Primjedbe

Popularni postovi