CRNAC BEZ JAJA
Ne možemo ni zamisliti što vam je sve palo na pamet kada ste ugledali naslov “Crnac bez jaja”. Ovaj kolačić, kako i sam naslov kaže, uopće ne sadrži jaja! Izuzev toga, iznimno je ukusan, a jednostavan za pripremu.
Za biskvit:
jogurt, 540 g
glatko brašno, 300 g
šećer, 250 g
ulje, 120 ml
kakao, 25 g
soda bikarbona, 2 žličice
maslac
Za glazuru:
maslac, 150 g
čokolada za kuhanje, 150 g
šećer, 120 g
mlijeko, 120 ml
Upute po koracima:
-Brašno, jogurt, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu dobro promiješamo mikserom.
-Dobivenu smjesu ulijemo u kalup prethodno namazan maslacem i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, na 20 minuta.
-Maslac stavimo u lonac iznad vatre, a kada se otopi, dodamo mu natrganu čokoladu, šećer i mlijeko te miješamo sve dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
-Kada je pečen, biskvit ostavimo da se malo ohladi, zatim ga prelijemo čokoladnom glazurom i stavimo u frižider na hlađenje.
-Kada se kolač ohladio možemo ga poslužiti.
Primjedbe
Objavi komentar