Cafecita ;)

Jeste za kavicu omotanu s puno fine čokolade? Na pravoj ste adresi! :))


Sastojci

Biskvit:
250g integralnog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
100g kvalitetne tamne čokolade
100g maslaca
165 g smeđeg nerafiniranog šećera
1 vrećica vanilin šećera
200g kiselog vrhnja
1 jaje

Krema:
200g mascarpone sira
125ml slatkog vrhnja
1 vrećica instant kave ‘Necafe 3u1 strong’
100g kvalitetne tamne čokolade
1 vrećica vanilin šećera

Glazura:
125ml slatkog vrhnja
125g kvalitetne tamne čokolade


Priprema
1.
Biskvit:
2.
Promiješajte brašno s praškom za pecivo. Na laganoj vatri rastopite maslac s čokoladom i šećerima, te dodajte brašnu. Umiješajte kiselo vrhnje, te na kraju i cijelo jaje. Stavite peći na 180°C u pek papirom obložen kalup promjera 20cm dok čakalica ne bude suha ;) ..
3.
Kada je ispečen, pustite biskvit da odstoji neko vrijeme u kalupu, zatim ga izvadite, odstranite pek papir i ostavite da se u potpunosti ohladi.
4.
Kad se ohladi, prerežite ga u tri kore.
5.
Krema:
Na laganoj vatri rastopite čokoladu i vanilin šećer u slatkom vrhnju u kojem ste prethodno razmutili instant kavu. Pustite da se lagano rashladi i umiješajte mascarpone.
6.
Glazura:
Na laganoj vatri rastopite čokoladu u slatkom vrhnju, t e pustite da se smjesa lagano ohladi tj. ugusti da bude pogodna za premazivanje torte.
7.
Slaganje torte:
Vratite koru u kalup (iako će krema biti dosta čvrsta odmah) pa na donju koru rasporedite pola kreme, pokrijte drugom korom, stavite drugu polovicu kreme i pokrijte posljednjom korom. Ostavite tortu u frižideru nekih pola sata pa je premažite glazurom.

Primjedbe

Popularni postovi