Bloody Berry Torta
Berry fil:
600 g smrznutog sumskog voca
70 g gustina
150 g secera
50 g maslaca
Krema od vanilije:
1 l mlijeka
150 g sećera
2 vanilin secera
2 zlicice vanilija ekstrakta
3 vrecice vanilija pudinga
125 g maslaca (sobne temperature)
2 vrecice prah slaga
Priprema
Biskvit napravite po uputama. Vrlo je jednostavan te savrseno mek i socan. Mozete ga peci u 3 kore ( sto je najbolja opcija) ili ispecite jedan biskvit i prerezite na 3 kore.
Za fil od sumskog voca zakuhajte voce i secer. Kada prokuha dodajte razmuceni gustin u 7 zlica vode i mijesajte dok fil ne zgusne. U mlak fil dodajte maslac i dobro promijesajte.
Za zutu kremu zakuhajte cca 700 ml mlijeka i secer, a u ostatku mlijeka razmutite puding. Dodajte puding u vrelo mlijeko i mijesajte dok ne zgusne. Dodajte ekstrakt i vanilin secer te ostavite da malo ohladi. U mlako dodajte maslac i dobro izradite. Kada se potpuno ohladi dodajte slag iz vrecice te miksajte oko 5 min dok krema ne postane pjenasta.
Filujte.. biskvit, pola berry fila, 1/3 kreme od vanilije. Ponovite dok ne potrosite sve kore i kreme. Ohladite preko noci, ukrasite po zelji te uzivajte u ovoj divnoj torti.
Primjedbe
Objavi komentar