PRALINA





Biskvit:

2 jaja
2 žlice šećera
2 žlice brašna
pola žlice kakaa


Ganach:

600 g kvalitetne tamne čokolade
150 ml slatkog vrhnja
sok 1 naranče


Ostalo:

2 žlice šećera
šaka lješnjaka
200 g čokolade za glazuru



Priprema:

Za biskvit zagrijte pećnicu na 200 °C. Zatim izradite jaja i šećer, umiješajte brašno, a potom i kakao (po želji možete dodati i 2 žlice ulja). Smanjite pećnicu na 180 °C, a zatim pecite dok biskvit ne bude zlaćane boje.
 Na posebnoj tavici ispržite šećer s lješnjacima ta ga istucite kuhinjskim čekićem kako biste dobili što sitnije komadiće.
Za ganache otopite čokoladu polako umiješavajući slatko vrhnje, a na samom kraju dodajte i narančin sok. Zatim pustite da se smjesa malo stisne.
Na biskvit prvo složite posip, a zatim ganache. Za intenzivniji i sočniji dojam na samom dnu možete premazati i pekmezom od naranče.
Cijelu tortu prelijte čokoladom.

Primjedbe

Popularni postovi