BEČKE KOCKE

Bečki kolač - svaki zalogaj se topi u ustima !




 Sastojci:

 Kore        
100 gr putera        
150 gr čokolade      
 100 gr šećera u prahu      
 2 kašike brašna        
4 jaja


 Fil:      
 350 gr čokolade      
 1/2 l slatke pavlake        
3 kašike ruma        
3 kašike šecera u prahu

 Ukrašavanje        
50 gr čokolade        
1 kašika ulja



Priprema:


 Umutiti puter i šecer u prahu. Dodati jedno po jedno žumance, brašno i otopljenu čokoladu. Dobro izmešati. Na kraju dodati čvrst sneg od belanaca i lagano izmešati varjačom. Veliki pleh obložiti pek papirom, sipati pripremljenu smesu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.Ohladjenu koru preseći na pola. Čokoladu izlomiti na manje komade, pomešati sa slatkom pavlakom i kuvati na pari dok se ne dobije ujednačena smesa.Fil ostaviti da se hladi u frižideru 2 sata. U ohladjeni fil dodati šećer u prahu i mutiti dok se ne dobije čvrst šlag. Na kraju dodati rum i još malo mutiti.Na tacnu staviti koru, premazati je filom, prekriti drugom korom i ukrasiti otopljenom čokoladom.

Primjedbe

Popularni postovi