Bakin recept: Crvene paprike sa bijelim lukom

Predlažemo vam jedan provjereni recept za pripremu kiselih paprika. Riječ je crvenim paprikama koje se kombinuju sa peršunom i bijelim lukom, a uz pečeno meso i domaći sir im niko ne može odoliti.



 Potrebni sastojci:


- 10 kg crvene paprike- roge 

-1 litra sirćeta
 
-300 g sećera 

-200 g soli 

-1 konzervans (5 g) 

-1 vezica svježeg peršunovog lista (oko 50 g)

- 2 glavice bijelog luka



 Priprema:


 Paprike oprati, osušiti pa ispeći. Pečene stavljati u posudu sa poklopcem ili u vrećice (tako ce se dobro napariti i lakše će se guliti).  Šećer i so dobro izmiješati sa sirćetom (sirće u razmjeri 1 naprema sedam sa vodom) da se rastopi, tome dodati konzervans. U tu tečnost staviti oguljenu papriku, tako treba odstojati 24 sata. 


Sutradan u tegle slagati red paprike i svaki posuti sa sjeckanim bijelim lukom i sjeckanim peršunom. U svaku teglu staviti po jedan pritiskivač za zimnicu i dopuniti sa tečnošću u kojoj je paprika odstojala, toliko da prekrije paprike.






Primjedbe

Popularni postovi