AFGANISTANSKI ČEVAPI
Dugacki, ali se moze puno pojesti jer su lagani
Sastojci
za cevape
500g mlevenog juneceg mesa
500g kuvanog krompira
3 zumanca
1 glavica crnog luka
1/2 veze persuna
susena majcina dusica(po izboru)
prezle, biber, so
3 belanca za umakanje cevapa
za preliv
400ml kisele pavlake
200ml majoneza
1/2 veze persuna
1 cen belog luka( izgnjecen ili veoma sitno iseckan)
sok od 1/2 limuna( moze i vise)
Priprema
Ispasirati baren krompir i dodati sve ostale sastojke za cevape sem prezli i belanaca. Oblikovane cevape( treba da budu dugacki) umakati u umucena belanca, uvaljati ih u prezle i prziti dok ne porumene sa obe strane. Preliti ih prelivom koji se pravi od pomenutih sastojaka.
Posluživanje
Pošto je ovo tradicionalan recept, predvidjeno je da se čevapi ne sijeku priborom za jelo već da se jedu prstima i pri tome umaču u sos.
Sastojci
za cevape
500g mlevenog juneceg mesa
500g kuvanog krompira
3 zumanca
1 glavica crnog luka
1/2 veze persuna
susena majcina dusica(po izboru)
prezle, biber, so
3 belanca za umakanje cevapa
za preliv
400ml kisele pavlake
200ml majoneza
1/2 veze persuna
1 cen belog luka( izgnjecen ili veoma sitno iseckan)
sok od 1/2 limuna( moze i vise)
Priprema
Ispasirati baren krompir i dodati sve ostale sastojke za cevape sem prezli i belanaca. Oblikovane cevape( treba da budu dugacki) umakati u umucena belanca, uvaljati ih u prezle i prziti dok ne porumene sa obe strane. Preliti ih prelivom koji se pravi od pomenutih sastojaka.
Posluživanje
Pošto je ovo tradicionalan recept, predvidjeno je da se čevapi ne sijeku priborom za jelo već da se jedu prstima i pri tome umaču u sos.
Primjedbe
Objavi komentar